Translate

woensdag 21 september 2016

Oreo Cheesecake

Op heel veel plekken kwam ik al recepten met oreo cheesecake tegen en het begon bij mij dus ook te kriebelen om eens te maken.
Om eerlijk te zijn was ik helemaal niet zo'n oreo fan, heel veel mensen vonden het super lekker maar ik vond het niet zo bijzonder.
En nog vind ik het niet super bijzonder maar daarom is het wel lekker ;-)
Het is niet een super gezond gebakje maar ach genieten op z'n tijd moet lekker kunnen toch? je eet hem tenslotte niet helemaal alleen op.
Voor de taart heb je niet heel veel ingrediƫnten nodig dus dat scheelt weer.
Het bereiden van de taart zit niet veel tijd in maar je moet tussendoor gewoon een hele poos wachten.
Hier komt het recept:

Wat heb je nodig?
- 300 gr oreo koekjes
- 75 gr roomboter
- 200ml slagroom
- 400 gr roomkaas(monchou)
- 1 eetl suiker
- 1 vanillestokje
- 20 gr witte chocolade
- 20 gr pure chocolade

- keukenmachine
- spatel
- pannetje
- weegschaal
- 2 kommen
- snijplank
- mesje
- kwast 
- springvorm
- garde

Ik heb mijn taart gemaakt in een springvorm van 30 cm, neem je een kleinere krijg je een dikkere bodem.

Stap 1:
Als eerste maak je de bodem. Doe de boter in een pannetje en laat dit op een zacht vuur smelten. Vet de springvorm in met een beetje van de gesmolten boter. Op de bodem leg je een stukje bakpapier zodat de kruimelbodem niet blijft plakken. Intussen doe je de oreo in een keuken machine en maal dit helemaal fijn.
Doe de oreo kruimels in een kom en giet hier de gesmolten boter bij. 
Roer dit goed door zodat alle kruimels zijn bedekt met de boter. Doe vervolgens de het mengsel in de springvorm en druk dit goed aan. Zet de springvorm voor een half uur in de koelkast zodat de bodem hard word.

Stap 2:
Nu maak je het roomkaas mengsel. 
Doe in een andere kom de suiker, slagroom en het merg van het vanille stokje en klop dit met de garde tot de slagroom wat stijver word.

Stap 3:
Doe vervolgens de roomkaas erbij en klop het tot een mooi stijf mengsel. Zet dit ook voor een half uur in de koelkast zodat het iets steviger word.

Stap 4:
Als het half uur voorbij is haal je de bodem en het roomkaas uit de koelkast en giet je met behulp van de spatel de roomkaas op de bodem, strijk de bovenkant mooi glas.

Stap 5:
Snij de chocolade in krullen en strooi dit over de taart.
Zet de taart vervolgens 4 uur in de koelkast.

Na deze 4 uur is de taart mooi stijf en kan je hem uit de springvorm halen en presenteren op een mooie schaal.

Zet een lekker kop koffie of thee en geniet van een heerlijk stukje oreo cheesecake.

Eet smakelijk!

Liefs x,
Mandy

Geen opmerkingen: