Translate

zaterdag 16 september 2017

Aardappel burgers met schnitzel

Hoi allemaal.

Sinds ik ben begonnen met Fodmap eten wij veel meer aardappelen dan voorheen. Op de een of andere manier waren Ruben en ik er niet zo heel dol op. Maar de laatste tijd eten we het dus best vaak. Oké 'gewone' gekookte aardappelen zal je hier niet gauw op een bordje zien.
Ruben heeft eens in Duitslang kartoffel (?) burgers gegeten met schnitzel, dus ik dacht dat kan ik vast ook zelf wel maken. Zo gezegd zo gedaan.
Uiteindelijk lag dit maaltje op ons bord:
Okay, het ziet er een beetje donker uit maar dat neemt niet weg dat het echt mega lekker was!!!

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:

Schnitzel
- 2 stukken kipfilet
- 1 eetl olijfolie
- 1 tl kerrie poeder
- 1 tl paprika poeder
- snufje zout & peper
- 1 eetl ketjap (glutenvrij)
- 1 tl ahornsiroop
- paar takjes verse tijm en rozemarijn

Aardappelburger
- 3 grote aardappels
- 2 eieren
- 1 eetl glutenvrije zelfrijzend bakmeel
- snufje peper en zout

Salade
- 1 krop ijsbergsla
- 1 komkommer
- 1 blik ananas blokjes
- 1 blik tonijn
- 1,5 eetl mayonaise (gluten en lactosevrij)
- dille, bieslook, peterselie, selderij, peper en zout naar smaak

Je begint met de voorbereiding voor het aardappel koekje.
1. Schil de aardappelen en spoel deze goed af, snij ze vervolgens in 4-en.
2. Neem een keuken machine met grove rasp (of een handrasp) en doe hier de aardappelen in.
3. Doe de aardappelrasp in een theedoek en laat deze goed uitlekken.
4. Pak een grote kom en doe hier de eieren, zelfrijzend bakmeel, peper en zout in.
5. Als de aardappels goed zijn uitgelekt doe je deze ook in de kom en meng het goed door elkaar.
6. Pak vervolgens een bakplaat en leg hier een bakpapiertje op en verwarm de oven voor op 220 graden.
7. Neem 2 eetlepels en maak van de aardappel rasp de koekjes door het mengsel op de bakplaat te leggen  en het met een lepel iets aan te drukken zodat ze plat worden.
8. Zet de bakplaat in de oven en laat de koekjes gaar worden in ±30 minuten.

De schnitzel:
1. Pak een diep bord en doe hier de olijfolie, kerrie, paprika, peper, zout, ketjap, ahornsiroop, rozemarijn en tijm in.
2. Doe elk stukje kipfilet apart in een boterham zakje en sla de kipfilet fijn met een vleeshamer. ( yeah girl power💪, ik vind dat altijd zo leuk om te doen! 😄
3. Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden.
4. Haal de kipfilet door de marinade en bak deze in de koekenpan.
5. De marinade die over blijft schenk je daarna in de pan zodat de smaken er lekker in trekken.
6. Bak de kipfilet tot deze mooi bruin en gaar is.

Salade:
1. Haal de tonijn uit het blikje en laat deze goed uit lekker.
2. snij de ijsbergsla en de komkommer fijn, spoel deze goed af en doe het in een kom.
3. Haal de ananas blokjes uit blik en doe die bij de sla en komkommer.

4. ik gebruikte verse dille, bieslook, peterselie en selderij, doe jij dit ook? spoel het eerst goed af en snij de kruiden daarna fijn. Je kan ook gedroogde kruiden gebruiken natuurlijk.
5. Doe de uitgelekte tonijn bij in de kom.

6. Als laatste de peper, zout en mayonaise er bij en goed door husselen. 


Eet smakelijk🍴

Liefs❤

Geen opmerkingen: