Translate

dinsdag 6 september 2016

Chocolade Kokos balletjes

Wie lust ze niet die lekkere bounty repen?
Chocola en kokos dat zijn toch wel 2 ingrediënten die super met elkaar matchen!
Allen zoals iedereen wel weet zit in de standaard bounty nog aardig wat suiker.
Vandaag heb ik de gezondere versie van de bounty gemaakt.
Het is super snel klaar en met maar 5 ingrediënten wat wil je nog meer?
Dus heb je zin in een lekker en ook nog een verantwoord tussendoortje dan moet je deze echt eens proberen.
Qua smaak komt hij niet helemaal overheen maar dat is logisch want er zit niet heel veel suiker in.
Maar toch is het super lekker hij is wat frisser en puurder van smaak. Ik ga deze zeker vaker maken, ook lekker voor mij de koffie of thee.

Het recept voor 8 balletjes:                    

- 100 ml kokosmelk
- 75 gram kokosrasp
- 2 druppels stevia (of andere zoetstof)
- 100 gram chocolade (ik koos voor 85%)
- 1 theelepel kokosolie
   
- spatel
- saté prikkers om geen vieze vingers te krijgen
- bord
- 2 vorkjes
- bakpapier
- kom om het mengsel in te maken
- pan
- glazen kom voor de chocola

Hoe maak je het?

Neem een bak en doe daar de kokosmelk, kokosrasp en stevia in en roer het met een spatel goed door elkaar.
Verdeel het mengsel in 8 porties en draai er balletjes van.
Leg de balletjes op een bord en stop dit voor 15 minuten in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain marie, als deze helemaal gesmolten doe je de kokosolie er bij en roer dit nog even goed door.
Leg een bakpapiertje op het bord zodat de chocolade niet aan het bord blijft plakken.
Haal 1 voor 1 de kokosballetjes door de chocolade met 2 vorkjes en leg deze daarna op het bakpapier. Steek hier een saté prikker in.
Als je alle balletjes door de chocolade hebt gehaald laat je ze rustig uitharden, als de chocolade is gesmolten doe je de balletjes in een bakje en stopt deze in de koelkast.
Hier kan je ze het beste bewaren zodat het niet gaat smelten.



Enjoy! 

Ben jij ook zo dol op chocolade en welke combinaties vind jij lekker?
Als je op het linkje 'opmerkingen' hieronder klikt kan je reageren.

Liefs, x

Geen opmerkingen: