Translate

dinsdag 30 mei 2017

Paprikasoep en wat extra's

Hoii allemaal,
Het stuk van vandaag lijkt erg veel op die van gisteren.
Niet alleen qua foto maar ook qua recept.
De courgettesoep heeft dezelfde basis als de paprikasoep.
En het rookvlees hapje van gisteren heb ik aangepast.
Verder heb ik dezelfde hapjes als gisteren gebruikt.
Vandaag aten we er nasi bij.
Oké eerlijk gezegd wou ik de foto van de nasi er niet bij doen want zo bijzonder mooi en lekker ziet het er niet uit hahaha… maar dat heb ik meestal met nasi. Het smaakte in elk geval lekkerder dan dat het er uit ziet haha.



Paprikasoep (in het amuseglaasje)
- 2 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 tomaten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 liter water
- 2 bouillonblokjes (heel fout i know)
- 1 tl cajun
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl tijm
- 1 tl komijn
- snufje peper en zout
- scheutje olijfolie
- 150gr spekreepjes

1. Verwarm de oven voor op 220 graden
2. Snijdt de paprika’s door midden en verwijder de zaadjes, de tomaten en uien door de helft en de knoflook laat je heel (maar wel zonder schil).
3. Leg de groentes op een bakplaat met bak papier,  doe hierover een scheutje olijfolie en een snufje peper en zout.
4. Doe de bakplaat voor 20 minuten in de oven zodat de groentes een rooster smaak krijgen.
5. Neem een ruime pan en kook hierin het water met de bouillonblokjes en de tomatenpuree. 
6. Doe de geroosterde groentes in het kokende water en laat nog maximaal 5 minuten mee koken.
7. Voeg de cajun, kerrie, paprika en komijnpoeder toe aan de soep.
8. Pak een staafmixer en mix net zo lang tot je een mooie gladde soep hebt.
9. Bak de spekjes in een koekenpan lekker knapperig en laat deze vervolgens goed uitlekken.
10. Doe de spekjes bij de soep.
11. Je kan de soep nu lekker op eten maar dat heb ik dus niet gedaan, ik heb het helemaal laten afkoelen en ik zakjes in de vriezer gedaan.
12. Ohja wat wij er altijd in/bij doen als we het gaan eten is een lepeltje Griekse yoghurt, ongeveer 5gram geroosterde pijnboompitten en een klein handje geraspte kaas, maar dit is natuurlijk optioneel.





Rookvlees hapje
- 2 plakjes rookvlees
- half handje sla naar keuze
- 1tl feta
- 1 tl pijnboompitten
- 1 tl balsamicoazijn

1. Neem het plakje rookvlees en leg hier de sla op.
2. Doe hier op de sla, feta, pijnboompitten en balsamicoazijn.
3. Daarna rol je het op tot een mooi rolletje.

Nasi
- 200 gr kipfilet in blokjes
- 1 grote dikke prei in halve rondjes
- 200 gr doperwten
- 1 kopje zilvervliesrijst
- 3 kopjes water (zelfde kopje als waar je de rijst in afmeet)
- 1 tl van de volgende kruiden: 
  - komijn
  - cajun
  - kerrie
  - paprika
  - djahé 
  - ketoembar
  - zout
  - peper
  - sesamzaadjes
- 1 eetl ketjap
- 1 tl sesamolie
- 4 eieren

Dit was een heel makkelijk eenpansgerechtje.
1. Dus de kip, prei en doperwten in de sesamolie even aan bakken.
2. Vervolgens alle kruiden toevoegen.
3. Daarna het rijst met het water er bij.
4. 20 minuten laten koken.
5. Ketjap en de eieren er door heen roeren.
6. In het kopje of schaaltje waar je de rijst en water in hebt afgemeten doe je wat doorzichtige folie, daarin schep je de nasi en doe je het schaaltje op je bord.

Eet smakelijk.


Liefs x, Mandy

Geen opmerkingen: