Hoi allemaal
Wat een lekker weer hé buiten??
Afgelopen weekend kon je op mijn Instagram account al een foto zien met een
paprika soepje, die komt deze week online, nog even geduld dus..
Nu eerst wat anders lekkers ;-)
De laatste tijd zijn Ruben en ik het een beetje zat om een
saai bord met maar 1 soort eten te eten.
We zijn nu een beetje bezig met allemaal (kleinere) losse gerechtjes en dat
bevalt super goed.
Zo heb ik vorige week 2 grote pannen soep gemaakt een paprika soep en een
courgette soep.
Deze heb ik in allemaal kleine porties (voor een amuse glas) in de vriezer
gedaan. Nu hebben we elke keer een lekker klein mini soepje :-).
Dit keer heb ik voor jullie een tapas bordje met allemaal kleine minihapjes.
Super leuk een keer wat anders. Dit namen we als voorgerecht zo hoefde ik maar
heel weinig ‘gewoon’ avond eten te maken win-win dus! :-)
Ik zal per gerechtje even zeggen wat ik heb gebruikt aan
ingrediënten.
Ik begin eerst even met de soep want daar heb ik dus een grote pan van gemaakt
en daarna de kleine losse gerechtjes want die heb ik per 2 gemaakt.
Komt ie ;-)…..
Courgettesoep (in het
amuseglaasje)
- 2 courgettes
- 3 tomaten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1,5 liter water
- 2 bouillonblokjes (heel fout i know)
- 1 tl cajun
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl tijm
- 1 tl komijn
- snufje peper en zout
- scheutje olijfolie
- 150gr spekreepjes
1. Verwarm de oven voor op 220 graden
2. Snijdt de courgette in grote stukken, de tomaten en uien door de helft en de
knoflook laat je heel (maar wel zonder schil).
3. Leg de groentes op een bakplaat met bak papier, doe hierover een scheutje olijfolie en een
snufje peper en zout.
4. Doe de bakplaat voor 20 minuten in de oven zodat de groentes een rooster
smaak krijgen.
5. Neem een ruime pan en kook hierin het water met de bouillonblokjes.
6. Doe de geroosterde groentes in het kokende water en laat nog maximaal 5
minuten mee koken.
7. Voeg de cajun, kerrie, paprika en komijnpoeder toe aan de soep.
8. Pak een staafmixer en mix net zo lang tot je een mooie gladde soep hebt.
9. Bak de spekjes in een koekenpan lekker knapperig en laat deze vervolgens
goed uitlekken.
10. Doe de spekjes bij de soep.
11. Je kan de soep nu lekker op eten maar dat heb ik dus niet gedaan, ik heb
het helemaal laten afkoelen en ik zakjes in de vriezer gedaan.
12. Ohja wat wij er altijd in/bij doen als we het gaan eten is een lepeltje
Griekse yoghurt, ongeveer 5gram geroosterde pijnboompitten en een klein handje
geraspte kaas, maar dit is natuurlijk optioneel.
Rauwe ham
Oké, heel makkelijk….
Alleen een plakje rauwe ham en die leuk op het bord leggen, simpel toch?
Gevulde ei
- 2 eieren
- 1 eetl mayonaise
- 1 eetl curry
- 1 tl dille
- 1 tl bieslook
- 2 plakjes rookvlees
1. Kook de eieren ongeveer 5 minuten zodat ze niet te hard
gekookt zijn en laat deze goed schrikken.
2. Na het pellen van het ei snijdt je deze in 2en.
3. Doe het eigeel in een bakje samen met de curry, mayo, dille en bieslook en
prak dit goed fijn met een vork.
4. Vul vervolgens de halve eieren met het mengsel.
5. Doe om 1 halve ei het rookvlees en de andere laat je gewoon zo.
Komkommer hapje
- 2 plakjes komkommer
- 2 kleine stukjes brie
- 2 walnoten
- kloddertje honing (oh wat klinkt dat gek..)
1. Neem 2 plakjes komkommer.
2. Doe daar een stukje brie op.
3. Vervolgens leg je daar de walnoot op.
4. Daaroverheen gaat een kloddertje honing.
Cervelaatworst hapje
- 2 plakjes cervelaatworst
- 2 tl geitenkaas
- 1 druif
- 1 walnoot
1. neem 2 plakjes cervelaatworst.
2. Hierop gaat per worst 1tl geitenkaas.
3. Snijdt het druifje door midden en leg op elk stukje worst een halve druif.
4. Snijdt de walnoot in stukjes en verdeel deze over de geitenkaas.
En een lekker los druifje.
Nou valt best mee toch hoeveel je nodig hebt en hoe lang je
er mee bezig bent?
Eet smakelijk en tot de volgende keer!!!
Liefs x, Mandy
Geen opmerkingen:
Een reactie posten