Translate

donderdag 27 juli 2017

Pinda-noedelsoep

Pindasoep is echt iets wat Ruben en ik super lekker vinden. Eigenlijk maak ik het veel te weinig.
Van de week aten we deze pinda noedelsoep. Onverwacht kregen we een mee eter dus heb ik extra gemaakt.
Nu zullen de fanatieke fodmappers wel zeggen een aantal ingrediënten heb je teveel van gebruikt, dat klopt maar hiermee heb ik een grote pan gemaakt en zelf maar 1 kopje van mee gegeten dus heb lang niet alles binnen gekregen.

Wat heb je nodig.

-  2 liter water
- 200 gram sperziebonen
- 200 gram kipfilet
- 155 gram paksoi
- 230 gram komkommer
-145 gram courgette
- 125 gram taugé
- 10 el pindakaas
- 3 el azijn
- 4 el ketjap manis (glutenvrij)
- 2 tl sambal oelek
- 4 tl gula djawa
- 1/4 tl asafoetida
- 1 tl laos
- 1 tl komijn
- 1 tl koenjit
- 125 gram rijst noedels
- per persoon 1 gebakken ei

Eigenlijk is het best snel en simpel te maken.

1. Breng de 2 liter water in een ruime pan aan de kook.
2. Snij de sperziebonen, paksoi, en courgette in fijne stukken en doe deze in de pan.
3. Snij de komkommer door midden in haal met een lepel de zaadlijsten er uit, snij vervolgens de komkommer ook in stukken en doe deze in de pan.
4. Snij de kipfilet fijn en bak deze even aan in een koekenpan.
5. Als de kip mooi goudbruin is kan deze bij de groente, de kip kookt dan verder gaar.
6. Doe vervolgens de pindakaas, azijn, ketjap, sambal, gulu djawa, asafoetida, laos, komijn en koenjit in de pan en roer dit goed door.
7. Vervolgens die je de rijst noedels en de taugé er bij. Zet het vuur uit en laat de rijst noedels goed gaar weken in de pan.
8. Intussen pak je een koekenpan en bak je hier de eitjes in.
9. Opscheppen en eten maar😃
Als garnering heb ik nog wat sesamzaadjes toegevoegd.

Eet smakelijk!🍴🍜

Liefs!❤

Geen opmerkingen: