Translate

vrijdag 14 juli 2017

Tony chocolonely cheesecake

Zoals ik in het artikel van de aardbei cheesecake al zei heb ik 2 lactose en glutenvrije taarten gemaakt.
Dit is ook een recept van Karlijns kitchen. Zelf heb ik voor de Tony chocolonely puur, amandel, zeezout gekozen omdat deze nog lager in fodmap is.
Wil je een lekkere taart doe er dan GEEN extra zeezout bij,  dit had ik wel gedaan en daardoor was de taart niet zo heel lekker. Dus houdt je gewoon aan het recept dan heb je echt een heerlijke taart die laag in fodmap is, wat wil je nog meer??



Wat heb je nodig:
- 200 gr Tony Chocolonely puur amandel zeezout + 20gram pure chocola voor het garneren.
- 400 gr lactosevrije roomkaas
- 200 ml lactosevrije slagroom
- 80 gr kokosolie
- 200 gr glutenvrije oaties vab verkade
- 200 gr suiker
- 10 walnoten om te garneren
- klein beetje chocolade om te garneren
-Bakpapier en een springvorm van 24 cm



1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
2. Maal de koekjes fijn in een hakmachine, keukenmachine of in een zipzakje met deegroller.
3.Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. 4.Meng de gesmolten boter in een mengkom door de koekkruimels.
4. Doe het mengsel in de springvorm en druk deze goed aan.
5. Doe de slagroom, suiker en roomkaas in een kom en klop dit tot een smeuïge massa.
6. Smelt de chocola au-bain marie.
7. Meng de chocola en het roomkaas mengsel met grote slagen door elkaar met een spatel.
8. Giet het mengsel bovenop de koekbodem en strijk het mooi glad.
9. Oké...  en nu... wachten... lang wachten... Zet de taart 4 uur of langer in de koelkast.  Ik weet het, het is lastig maar doe het wel!
10. Als laatste de taart mooi garneren. Hak de walnoten fijn en strooi deze over de taart. Neem een fijnschiller en schil daarmee langs de chocola zodat je mooie krullen krijgt,  ook deze strooi je over de taart.

Zoals ik al eerder zei kwam de visite eerder en kon de taart niet zo lang in de koelkast.. dus jij viel een beetje uit elkaar. Aan het einde van de dag toen er nog wat over was, was de taart mooi stijf dus tip.. heb geduld.



Eet smakelijk🍴

Liefs❤

Geen opmerkingen: